2018 Kasım Okul Ziyaretlerimiz

“Eğitim İçin Her Şey” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şanlıurfa’da bugüne kadar 270 okula ziyaret gerçekleştirdi

Geçtiğimiz yıl yapılan ziyaretler ile birlikte kıyafet ve kitap yardımında yaklaşık 60.000 bin öğrenciye ulaşıldı, su sorunu olan 28 okula su kuyusu açıldı. Eğitim İçin Her Şey projesinde 5 yılda planlanan 270 okul ve 60.000 öğrenciye 3 yıl içerisinde ulaşıldı.

Rabve Vakfı hayata geçirdiği “Eğitim İçin Her Şey” projesi kapsamında Şanlıurfa’da bugüne kadar 270 okula ziyaret gerçekleştirdi. 7-10 Kasım tarihlerinde Siverek, Hilvan ve Suruç’taki okulları ziyaret eden Rabve Vakfı , yeniden binlerce öğrenciye kışlık mont ve bot ulaştırdı. Rabve Vakfı, ülkenin dört bir yanındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi ile 5 yıl içerisinde hedeflediği 270 okul ve 60.000 öğrenciye, ilk 3 yıl içerisinde ulaştı.

“Eğitim İçin Her Şey” projesi kapsamında bugüne dek Şanlıurfa’da 3 ilçe, 63 köy ve 270 okula ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Recep Palamut; 

“4 yıl önce oğlumun öğretmeninin Şanlıurfa’daki öğrenciler için kitap istemesiyle başlayan yolculuğumuz ile bugün binlerce öğrenciye ulaştık. İmkansızlıklarla mücadele eden pırıl pırıl öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Elimizdeki imkanlarla çocuklarımızın bu zorlu kış şartlarında hak ettikleri eğitimi almalarını istiyoruz. 2018 yılında 20 bin öğrenciye giyecek ve ayakkabı yardımında bulunduk ve yardımlarımız günden güne büyüyerek devam ediyor. Projeye başladığımız günden bu yana su sorunu yaşanan bölgelerdeki okullara su kuyusu açtırarak çocukların hijyenik ortamda eğitim almalarını sağladık. Sorumluluk bilinciyle çıktığımız bu yolda yardımlarımızın sürdürülebilir bir modelde olması için çaba harcıyoruz”

- RECEP PALAMUT

Hilvan ve Suruç’ta ziyaret edilen 20 okul ile birlikte “Eğitim İçin Her Şey” projesi ile 5 yılda ulaşılması planlanan 270 okul ve 60.000 öğrenciye 3 yıl içerisinde ulaştıklarının altını çizen Recep Palamut; “Dezavantajlı olan bölgelerde zor şartlarla mücadele ederek, eğitim hayatlarına devam etmeye çalışan çocukların hayallerine ulaşabilmesi için hayata geçirdiğimiz “Eğitim İçin Her Şey” projesi ile elimizdeki tüm imkanları kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü biz yardımlaşmanın gönüllülük değil sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Oradaki evlatlarımız bizleri gördüklerinde gözleri parlıyor .Bu evlatlarımıza sevildiklerini ve unutulmadıklarını anlatmamız gerekiyor. İleride onların hayallerine ulaşmasında bir payımızın olması hem kendileri hem de ülkemiz için büyük bir gururdur” dedi.

Fotoğraf

GALERİSİ