Göz Hastanesi- Operasyon

Nijer’de 24 Saat Hizmet Verebilecek ONG Biseg Sağlık ve Eğitim Tesisi

Rabve Vakfı olarak 50.000 m2’lik alana Nijer’de 24 saat hizmet verebilecek ONG Biseg / Rabve Vakfı Sağlık ve Eğitim Tesisi inşa ediyoruz. Nijer halkı, tamamlanması çok yakın olan bu tesis ile hak ettiği hijyenik ve konforlu hastane ortamında tedavilerini görecekler. Diş polikliniğinden kulak burun boğaza, jinekologdan göz polikliniklerine, ameliyathanelerden laboratuvarlara kadar ve bunların yanı sıra kafeler, dinlenme alanları, çocuk oyun ve spor alanları ile de gelen hastalara birçok alanda hizmet sunabilecek. Bu alanda yine Nijer halkının yararlanabileceği, aile bütçesine katkı sağlayabilecekleri el sanatları kursları, toprağı işleme konularında tesisimizde eğitimler verilecek.

2.750,00

Havasını solumadan, insanları ile konuşmadan sadece bakarak anlayamadığınız bir ülke Afrika. Yeryüzünün şatafatlı hallerinden uzak, yokluğa bile şükredenlerin ülkesi. Merkezi olan Nijer’i, burayı anlatmaya kelimeler yetmez. Her sabah hastanenin önünde beklerken dinlemeye değer yüzlerce hikayesi var. Apandisti patlayalı 10 gün olduğu halde 180 km uzaktan büyük zorluklarla gelen ve acilen ameliyata aldığımız bir genç, sıcağın kavurduğu yollarda sırtındaki çocuğuyla saatlerce yürüyerek bize ulaşmaya çalışan bir anne.

Oraya gidildiğinde bu görülenlere sessiz kalmak çok zor. Tüm bu zorlukların yanında salgın hastalıkların çok fazla olduğu bir bölge. Her gün yüzlerce insan kaybediliyor. Nüfusu 200 milyona yaklaşan ülkenin kuzey eyaletlerinde menenjit, kolera, sıtma, çocuk felci ve ishal salgınları görülürken orta ve güney eyaletlerinde Lassa ateşi, teşhis edilemeyen hastalıklardan yaşamlarını yitiriyorlar.