- İkitelli O.S.B Mh. Dersankoop Sanayi Sitesi, Trios İş Merkezi A Blok No: 64, 34306 Başakşehir / İstanbul- TÜRKİYE
- [email protected]
- +90 533 897 3200
- +90 212 548 48 43
- +90 212 671 41 98
Şimdi kurucusu olduğumuz; yükselen ve çoğalan anlamına gelen Rabve Vakfı‘yla birlikte Şanlıurfalı öğrencilerimize burs veriyoruz. Ayrıca bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, muhtaç insanlara yardım ulaştırmak gayesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vakfımızın bursiyer sayısı 174’ü buldu. 2015’ten bugüne kadar 270 okula ulaşmayı basardık.
Hani derler ya ‘İyilik yap denize at?’… İşte Kayserili iş adamı Recep Palamut da iyilik yapıp denize atanlardan… O terörün gölgesinde yaşamak zorunda kalan ‘Güney’in çocuklarının eğitim kahramanı haline dönüştü. Palamut, kurucusu olduğu Rabve Vakfıyla sessiz sedasız başlattığı ‘Eğitim İçin Her Şey‘ projesiyle 60 bin öğrenciye dokunmayı başardı. Palamut, geçtiğimiz günlerde çalışanlarıyla birlikte Şanlıurfa’nın Siverek, Hilvan ve Suruç ilçelerindeki ilk, orta ve liselerdeydi. Suyu olmayan okullara su kuyusu yaptıran, ihtiyaç sahibi öğrencilere bot, mont, kitap ve bere hediye eden, Palamut‘un bu eğitim yolculuğuna eşlik ettik. Palamut, “Bu coğrafyaya sen gitmezsen, ben gitmezsem, kim gidecek? Türkiye’nin ulaşmak istediği 2023 hedeflerinin yolu eğitimden geçiyor” dedi. Palamut hikâyesini AKŞAM’a anlattı…
Oğlum Ahmet Salih'in lise öğretmeni Serpil Hanım'ın tayini Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bir liseye çıktı. Serpil Öğretmen eski öğrencilerine mesaj göndererek okumadıkları kitapları toplayarak buraya göndermelerini istemiş. Oradaki öğrencilerin bu kitaplara olan ihtiyaçlarından oğlum bana bahsetti. Bunun üzerine ben de 'Oğlum taşıma suyla değirmen dönmez. Serpil Öğretmen'e bir sor bakalım esas ihtiyacı olan nedir?' dedim. Serpil Öğretmen de hepimizin bildiği bölgenin zorlu şartlarından ve öğrencilerin gereksinim duyduğu mont, bot, kırtasiye gibi bazı ihtiyaçlardan bahsetti ve böylece bölgedeki yardımlarımız başladı. Kobani olayları başlayınca Suruç'a bir iş adamı grubu olarak gitmiştik. Çünkü orada çadır kentler kurulmaya başlanmıştı ve acil yardıma ihtiyaç vardı. Bir iki TIR iş adamlarıyla birlikte bölgeye yardım getirdik. Kobani'den kaçıp da Suruç'ta çadır kentte yaşayan Suriyeli misafirlerimize yönelik bu çalışmayı başlattık. O dönemde tekrar Serpil Öğretmen'i arayarak 'Hocam yanımızda kaymakamımız, belediye başkanımız var biz burada Suruç'tayız bir isteğiniz bir ihtiyacınız var mı diye sorunca hocam 'Bizim okulumuzun bin 400 öğrencisi var. Okulumuz Suruç'un merkezinde. Ancak okulumuzun maalesef suyu yok' dedi. Biz bu işin çözülmediğini anlayınca bu okulda ilk su kuyumuzu açtık. Sonra baktık ki bu coğrafyada birçok okulda böylesine bir çalışmaya ihtiyaç var. Biz de gönüllü olarak su kuyusu açtırmaya başladık. 2,5 yıl içinde milli eğitimin okullarında 27 adet su kuyusu açtık. Tabi bu çalışmalarımızı yaparken milli eğitim müdürlerimiz başta olmak üzere idarecilerimizin de desteğini alıyoruz.