Rabve Vakfı, Doğu'daki çocukların eğitimini unutmadı

RABVE Uluslararası Yardımlaşma Vakfı Vakfı, “Eğitim İçin Her Şey” projesi kapsamında Şanlıurfa’da 17 okula ziyaret gerçekleştirdi. 23-24 Kasım tarihlerinde 25 kişilik bir ekiple Siverek ve Suruç’taki okulları ziyaret eden vakıf yönetimi, yeniden binlerce öğrenciye kışlık mont ve bot ulaştırdı. 2016 yılında Şanlıurfa’ya gerçekleştirilen ilk ziyarette 10.000 öğrenciye kışlık mont ve bot ile 20.000 öğrenciye kitap yardımında bulunan RABVE Uluslararası Yardımlaşma Vakfı, ülkenin dört bir yanındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi ile 5 yıl içerisinde 250 okul ve 100.000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Proje kapsamında bugüne dek Şanlıurfa’da 3 ilçe , 63 köy ve 91 okula ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen RABVE Uluslararası Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, “Şanlıurfa’da ziyaret gerçekleştirdiğimiz 17 okulun yüzlerce pırıl pırıl öğrencisinin eğitimine katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Elimizdeki imkânlarla çocuklarımızın bu zorlu kış şartlarında hak ettikleri eğitimi almalarını istiyoruz. Bu yıl 15.000 öğrenciye giyecek ve ayakkabı yardımında bulunduk. 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde su sorunu yaşanan bölgelerdeki 20 okula su kuyusu açtırarak çocukların hijyenik ortamda eğitim almalarını sağladık. 2017 yılında da 5 okula daha su kuyusu açtırdık. Dezavantajlı bölgelere desteklerimiz artarak devam edecek” diyerek, yardımlarının sürdürülebilir olması için çaba harcadıklarını belirtti.

- Recep Palamut

TÜM İMKÂNLARI KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Siverek ve Suruç’ta ziyaret edilen 17 okul ile birlikte “Eğitim İçin Her Şey” projesinin bugüne dek 10 bin mont, 33 bin kitap, 25 bin çift ayakkabı yardımında bulunduğunu, 25 okula ise su kuyusu açıldığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, “Zor şartlar altında yaşayan ve tek istekleri okullarına devam etmek olan çocukların hayallerini gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Eğitim İçin Her Şey’ projesi ile elimizdeki tüm imkânları kullanmaya devam edeceğiz. İleride onların meslek sahibi olmalarında bir payımız olması hem kendileri hem de ülkemiz için büyük bir gururdur” dedi.

Haberin Linki